Johanna och Mat

Kära kunder!


I Johanna & Mats bufféer ingår det alltid bröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland och alltid en passande dessert! Johanna & Mat lagar mat med mycket kärlek från grunden och använder sig till stor del av lokala (och mestadels ekologiska) råvaror! Detta betyder att antalet tillsatser och E-nummer är närmast obefintliga i vår mat. I Uppland kryllar det av fina gårdar som producerar fantastiska produkter! Menyerna är komponerade utifrån årstid, vilket betyder att Du som kund alltid får de bästa råvarorna och gör ett bra miljöval.Vi tänker på miljön utifrån ett kretsloppstänk där vi komposterar, återvinner och tar till vara på svinnet. Självklart kan Du byta ut några rätter ur de olika bufféerna om det passar Dig bättre än att välja en hel årstidsmeny. Alla priser inkluderar moms. 250 kronor i leveranskostnad inom Uppsala och 50 kronor/mil utanför Uppsala. Minst 10 personer per beställning.



Vårbuffé 245 kr/person

Nu spirar det av vårens örter och härliga primörer! En sallad med varmrökt regnbåge och vinägrette på fyrissenap passar fint ihop med de syrliga och fräscha vininkokta morötterna. Matmuffinsen med nässlor plockade runt knuten toppas med en fantastisk ört- och citronfärskost. Den som inte gillar pannacottan med vårliga rabarber och kolasås toppad med flingsalt får skylla sig själv...


Varmrökt regnbåge från Fogdö lax, kapris, senapvinägrett på fyrissenap, ekologisk picklad rödlök och gröna blad

Gubbröra på matjessill och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med knäcke från Sussies gårdsbageri

Rostad potatissallad på KRAV-märkt potatis från Tierp med ekologisk örtolja och vårprimörer

Vinkokta KRAV-märkta morötter med färsk timjan och persilja

Matmuffins med lagrad KRAV-märkt ost från Sju gårdar och nässlor från Uppland toppade med ekologisk citron- och örtfärskost

Pannacotta på KRAV-märkt grädde med rabarber och kolasås toppad med flingsalt



Sommarbuffé 245 kr/person

Solmogna tomater i gazpachon möter sältan i våran potatissallad med caesardressing. Om man ska äta en potatis i sitt liv då ska man äta en KRAV-märkt från Upplandspotatis! Lite hetta från chiliinlagd zucchini blir gott tillsammans med den ekologiska kycklingen från Hagby gård. En blommig avslutning med fläderblomsmousse och salsa på Uppsalas egna jordgubbar!

Gazpacho på KRAV-märkta lokalproducerade tomater

Ostpaj på KRAV-märkt extralagrad ost från Sju gårdar toppad med ärtskott

Potatissallad med våran caesardressing och KRAV-märkt potatis från Tierp

Ekologisk kyckling från Hagby gård med späda blad och rädisor

Sommarinlagd ekologisk zucchini med färsk chili

Knäcke från Sussies gårdsbageri

KRAV-märkt smör

Fläderblomsmousse på KRAV-märkt grädde toppad med jordgubbssalsa på Ulvagubbar




Vinterbuffé 245 kr/person


Vinterbuffé Vinterbuffé Vinterbuffé Vinterbuffé

En buffé med rustika vintersmaker! Den chilimarinerade fläskytterfilén passar perfekt till den krämiga potatis- och jordärtskocksgratängen. Tillsammans med frittatan, rödbetorna och svartvinbärsmoussen kan man vara säker på att gästerna blir mer än mätta och belåtna!

Lokalproducerad fläskytterfilé med chilimarinad

Potatis- och jordärtskocksgratäng på KRAV-märkt potatis från Tierp

Kokta ekologiska rödbetor med rostade frön och brynt KRAV-märkt smör

Grönkålsfritatta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta, ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri

Havtorn- och äppelchutney på havtorn från Gräsö

Knäckebröd från Sussies gårdsbageri

Vispat KRAV-märkt smör

Svartvinbärsmousse på svarta vinbär från Grisslehamn och KRAV-märkt grädde, serveras med en fudge toppad med flingsalt



Asiatisk buffé 285 kr/person


Asiatisk buffé 285 kr/person Asiatisk buffé 285 kr/person Asiatisk buffé 285 kr/person Asiatisk buffé 285 kr/person
En buffé med många härliga asiatiska smaker! Råvarorna är mestadels närproducerade och ekologiska, precis som vanligt.

Ekologiska kycklinglår från Hagby gård, med BBQ-glaze

Ekologisk mango- och avokadosallad med regnbåge från Fogdö lax

Glasnudelsallad med ekologiska grönsaker och limedressing

Chilimajonnäs med KRAV-märkt creme fraiche

Ekologisk soja med ekologiska sesamfrön

Hemgjord kimchi

Ekologisk chili- och ingefärsinlagd rödlök

Inlagd ekologisk gurka med färsk mynta

Kokosdessert med KRAV-märkt grädde toppade med ekologiska bär



Höstbuffé 245 kr/person


Höstbuffé Höstbuffé Höstbuffé Höstbuffé
Foto: Ana Vera Burin Batarra

Balsammarinerad Krav-märkt rostbiff från Uppland, med kapris och rödlök

Rotfruktsgratäng med rotfrukter från Uppland med Krav-märkt getost från Gullspira gård

Svamppaj på svamp från uppländska skogar

Picklade lokala grönsaker

Ekologisk höstsallad

Surdegsbröd på KRAV-märkt mjöl från Uppland

Rostat KRAV-märkt vitlökssmör med soltorkade tomater

Chockladtryffeltårta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med vaniljyoghurtgrädde från Sju gårdar




Uppländsk mingelbuffé 185 kr/person


Uppländsk mingelbuffé Uppländsk mingelbuffé Uppländsk mingelbuffé Uppländsk mingelbuffé
Foto: Ana Vera Burin Batarra
En härlig lokalproducerad buffé att äta stående! De rökta laxrullarna på lax från Grisslehamn och pepparrotsost från Skogsbackens mejeri i Örsundsbro smälter i munnen. Kronan på verket är en chokladtryffelkaka som får en att vilja gå över på en chokladdiet i tre veckor framöver… Ca 2 snittar per person per snitt och servetter ingår!

Rökta laxrullar med regnbåge från Fogdö lax i Grisslehamn och KRAV-märkt pepparrotsost från Skogsbackens gårdsmejeri i Örsundsbro

Matjesmousse med ingefärssyltad morot på KRAV-märkt creme fraiche och MSC-märkt matjessill

Ostkorv från Holmsta gård i Fjärdhundra med ekologisk körsbärstomat och färsk timjan

Kalkonpastejrundlar på kalkon från Hagby gård i Västerås och rödvinbärsgelé från Sylkrukan i Månkarbo

Focaccia med örtmarinerad vitlök på KRAV-märkt mjöl från Stora Hällsta i Sala

Chokladtryffel på KRAV-märkta ägg från Uggelsta och KRAV-märkt mjöl från Sala toppade med färska hallon



Vegetarisk buffé 245 kr/person


Vegetarisk buffé Vegetarisk buffé Vegetarisk buffé Vegetarisk buffé
En vegetarisk buffé med både gamla och nya smaker. Vad sägs om en tempeh gjord på skånska sojabönor och tillverkad i Uppland som vi marinerat i både chili och vitlök? Går även att få vegan om så önskas.

KRAV-märkt matvetesallad från Vattholma med chilimarinerad tempeh, rostade ekologiska cashewnötter, ekologisk bladspenat och ekologiska granatäppelkärnor

Ugnsrostade ekologiska grönsaker efter säsong toppad med ekologisk citron, persilja och vitlök

Balsamstekta ekologiska haricots verts med ekologiska körsbärstomater och rödlök

Paj med ekologiska rödbetor och KRAV-märkt ost från Sju gårdar toppade med färsk ekologisk spenat och rostade frön

Vitlökssås på KRAV-märkt creme fraiche

Surdegsbröd på KRAV-märkt mjöl från Uppland

Ärtpesto på ekologiska saltrostade mandlar och KRAV-märkt ost från Sju gårdar

Vit chokladkräm på KRAV-märkt creme fraiche med havtornsmarmelad från Uppland



Trendbuffén 245 kr/person


Trendbuffén 245 kr/person Trendbuffén 245 kr/person Trendbuffén 245 kr/person Trendbuffén 245 kr/person
En buffé utan socker och gluten men med ekologiska och närproducerade råvaror förstås!

Kallrökt regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål

Fritatta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta med säsongens grönsaker

Hemgjord chipotlemajonnäs

Chilihet morotssoppa på KRAV-märkta morötter, ekologisk kokosmjölk och färsk ingefära

Hemgjort ekologiskt majsknäcke

Hommous på ekologiska kikärtor och KRAV-märkta rödbetor

Rostade ekologiska grönsaker med vinägrette på Fyrissenap toppade med ekologiska frön

Rawbollar på dadlar och ekologiska mandlar



Pajmeny 145 kr/person


Matiga pajer med fantastiska närproducerade råvaror

Paj med ekologiska rödbetor, ekologisk salladsost och KRAV-märkta ägg från Uggelsta eller ost- och skinkpaj med rökt skinka från Andersson och Tillman

Ekologisk sallad efter säsong

Vitlökssås på KRAV-märkt creme fraiche



Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 1 Pris 260 kr/person


Smörgåstårta med ost och skinka
eller
Smörgåstårta med kallrökt regnbåge och avokado
eller
Sillsmörgåstårta med matjessill

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 2 Pris 340 kr/person

Närproducerad säsongsbuffé, t ex. vårbuffé

Varmrökt regnbåge från Fogdö lax, kapris, senapvinägrett på fyrissenap, ekologisk picklad rödlök och gröna blad

Gubbröra på MSC-märkt matjessill och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med knäcke från Sussies gårdsbageri

Rostad potatissallad på KRAV-märkt potatis från Tierp med ekologisk örtolja och vårprimörer

Vinkokta KRAV-märkta morötter med färsk timjan och persilja

Matmuffins med lagrad KRAV-märkt ost från Sju gårdar och nässlor från Uppland toppade med ekologisk citron- och örtfärskost

Pannacotta på KRAV-märkt grädde med rabarber och kolasås toppad med flingsalt

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 3 Pris 260 kr/person

Soppmeny (ett alternativ väljes):

Köttsoppa med grönsaker
Krämig aubergine- och zucchinisoppa
Mustig tomatsoppa

I soppmenyn ingår bröd, Bregott/färskoströra med soltorkade tomater

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär



Meny 4 Pris 260 kr/person

Salladsmeny (ett alternativ väljes):

Matvetesallad med kyckling och grönsaker efter säsong.
Pastasallad med ostkorv och grönsaker efter säsong.

Till båda salladerna ingår: Vitlökssås och bröd med Bregott/färskoströra med soltorkade tomater.

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär.

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 5 Pris 260 kr/person

Afternoon tea:

Rågbröd på KRAV-märkt mjöl från Uppland med ekologisk ostkräm på lagrad ost från Skogsbackens gårdsmejeri och färsk gurka

Laxsandwich med pepparrotskräm och gravad regnbåge från Fogdö lax

Scones på KRAV-märkt vetemjöl från Stora Hällsta

Hallonmarmelad på KRAV-märkta hallon

KRAV-märkt lagrad ost från Sju gårdar

KRAV-märkt smör

Fudge på KRAV-märkt smör toppad med flingsalt

Svartvinbärsmousse på KRAV-märkt grädde

Citronkaka på ekologiska citroner och KRAV-märkta ägg

Ekologisk cider, KRAV-märkt kaffe, ekologiskt te och KRAV-märkt mjölk från Sju gårdar

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 6 Pris 260 kr/person

Smörrebröd (går också att få som landgång)

3 olika smörrebröd på rågbröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland:
Gravad regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål och KRAV-märkta ägg,
Kalkonpastej från Hagby gård med currypickles och stekt svamp,
Ostkräm från Skogsbackens gårdsmejeri med polkabeta och picklade morötter

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Närproducerade minnesstundsmenyer


De närproducerade råvaror som Johanna & Mat använder sig av:

Skinka från Andersson & Tillman, ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri, regnbåge från Fogdö lax, kalkonpastej från Hagby gård, KRAV-märkt kaffe från Lindvalls, KRAV-märkta ägg från Uggelsta, rapsolja från Mälardalen, KRAV-märkt köttfärs från Uppland, KRAV-märkt matvete från Vattholma, ekologisk ostkorv från Holmsta gård i Fjärdhundra. De övriga ingredienserna är oftast KRAV-märkta eller ekologiska.

Minimum antal: 10 personer

Senast 5 dagar innan minnesstunden ska äga rum vill Johanna & Mat veta exakt antal personer och ev. specialkoster. Efter det datumet kan endast antalet justeras uppåt.

I samtliga minnesstundsmenyer ingår: frakt av mat och personal till minnesstundslokalen, mineralvatten/öl/läsk, kaffe/te, linnedukar, bordsbuketter med enhetliga vaser, mässingljusstakar, servetter, diskning, servering och städning av lokalen. Inga andra kostnader tillkommer.



Johanna och Mat gör också andra närproducerade rätter efter Dina önskemål. Ring 0709-349578 för mer information.