Bröllopsmenyer 2024

Om ni önskar buffé till ert bröllop kan vi rekommendera de bufféer som vi presenterar längre ner på sidan. Vi tar 355kr/person för dessa bufféer.

Våra 3-rättersmenyer på lokalproducerade råvaror:

 

Meny nr.1

Förrätt: Laxröra på gravad regnbåge från Fogdö med smak av pepparrot toppad med smörstekt rågsmul på uppländskt ekologiskt rågbröd, picklad fänkål, rädisor och färska örter
Huvudrätt: Citron- och vitlöksmarinerad svensk lammfilé eller uppländsk fläskytterfilé, serveras med potatiskaka på KRAV-märkt potatis från Tierp, rödvinssås, ört- och vårlökssmör och en ekologisk haricotsvertssallad
Dessert: Vispad jordgubb- och limepannacotta med rostad vit choklad och färsk uppländsk mynta

Lamm 515kr eller Fläskytterfilé 435kr

Meny nr.2

Förrätt: Ostbakelse med lagrad svensk ost och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med tångcaviar, picklad rödlök, creme fraiche, ekologiska ärtskott och örtolja
Huvudrätt: Rimmad regnbåge från Fogdö  med vitvinssås på svenskt vin från Skåne, dillslungad KRAV-märkt potatis från Tierp och citronmarinerad fänkål- och rädissallad 
Dessert: Havtornsmousse på havtorn från Karby trädgård med ekologisk kolasås och karamelliserat bovete

435kr

Meny nr. 3

Förrätt: Smörstekt uppländskt surdegsbröd med getost  från Gullspira gård, jordgubbar från Ulva, färsk basilika och KRAV-märkt Upplandshonung
Huvudrätt: Bakad svensk spetskål, brynt smör, balsammarinerade KRAV-märkta gotlandslinser med kapris, picklade betor och en örtmajonnäs
Dessert: Vaniljcheesecakecreme med rabarbersirap på uppländsk rabarber toppad med crunch på kardemummakaka 

435kr

Meny nr.4

Förrätt: Laxtataki på regnbåge från Fogdö med friterat rispapper, gurka, ekologisk mangopuré och tångkaviar toppad med färsk koriander
Huvudrätt: Lime- och chilimarinerad rostbiff från Uppland med nudelsallad, ekologisk chilimajonnäs och ingefärspicklad rödlök
Dessert: Pannacotta med ekologisk limesirap, uppländsk thaibasilika och hallon 

435kr 

 

Ost- och charkbricka

KRAV-märkt sesamknäcke, getost från Gullspira gård, KRAV-märkt cheddar från Skogsbackens gårdsmejeri, hantverkssalami från Väddö och hemkokt marmelad
1 bricka för 4 personer155:-/p, (620:-)

Snittar

Ostruta på svensk lagrad ost toppad med picklad rödlök, tångcaviar, creme fraiche och ekologiska ärtskott
Matjesmousse på miljömärkt matjessill med ingefärspicklad morot och gräslök
KRAV-märkt sesamknäcke med ekologisk ärtpesto och färsk uppländsk mynta
Gurka med wasabikräm, ekologisk mango och svarta sesamfrön
Ostig snittkaka med rödbetsmousse toppad med färsk oxalis
Hembakat fröknäcke med färskoströra på soltorkade tomater toppad med ekologiska ärtskott
Rostad KRAV-märkt potatissnitt med pepparrotskräm, rädisa och färsk dill
45kr/person för 2 snittar av samma sort

Tårta

Chokladtryffeltårta på KRAV-märkt mjöl från Sala toppad med vaniljyoghurtgrädde och säsongens färska bär65:-/bit

KRAV-märkt kaffe från Lindvalls och ekologiskt te med tillbehör

30:-/p

I priset ingår uppläggningsporslin till bufféerna, planering med vår bröllopskoordinator och vin- och dryckesförslag från vår sommelier.

Vi tar en utkörningsavgift på 300kr i grundavgift och 100kr/mil tur och retur Uppsala.

Om ni önskar hjälp av vår personal tar vi 375kr/timme/personal.

Kontakta gärna Anna-Brita Onkenhout på brightwinewedding@gmail.com för mer information och eventuella förfrågningar!

Ett uttalande från en utav våra bröllopspar:

”Vi är otroligt nöjda med er catering, tack! Er personal var mycket bra att kommunicera med innan bröllopet. Personalen var lösningsorienterad under bröllopet. Mycket god mat, otroligt att ni löste det trots en plats långt ut i skogen, tack igen! Vi rekommenderar er alla gånger!”

Våra samarbetspartners

Om ni letar efter en fantastisk bröllopslokal (eller snarare lokaler, det finns två olika att välja på) så kan vi rekommendera Officersmässen eller Stora Hallen som ligger på Laxön i Älvkarleby. Klicka här för att komma till Älvweddings https://alvweddings.se/

Vår- och sommarbuffé för bröllop  355 kr/person

Nu spirar det av säsongens örter och härliga primörer! Den inkokta regnbågen från Fogdö har en härlig syra (en lax utöver det vanliga) och passar bra med  potatisfrittatan! Flädermousse med smultron och härlig havrecrunch är en perfekt avslutning.

Kall ekologisk grönärtssoppa med svenskt vitt vin toppad med creme fraiche och tångcaviar

Inkokt regnbåge från Fogdö lax med säsongens primörer och uppländsk ramslöksolja

Potatisfrittata på KRAV-märkt potatis från Uppland toppad med vårlök

Jungfrusallad med rädisor, rostade frön och dragon- och senapsdressade KRAV-märkta gråärtor från Uppland

KRAV-märkt sesamknäcke från Solmarka gård

Vispat svenskt smör med ekologisk citron och färsk dill

Flädermousse med uppländsk fläder, smultronpuré och havreflarn på KRAV-märkt havre från Sala

Vegetarisk vår- och sommarbuffé för bröllop  355 kr/person

Vem kan motstå bakad vitkål med brynt smör, färska örter och rostad spiskumminsås? En mättande buffé med många fina smaker, getosten från Gullspira gård passar så bra ihop med picklad rabarber och rädisor! Solros- och tomatpeston är den godaste peston vi ätit!

Bakad vitkål med brynt KRAV-märkt smör och färska örter

Potatiskaka på KRAV-märkt potatis från Tierp och KRAV-märkt ost

Rostad spiskumminsås på KRAV-märkt creme fraiche

Lakritsbakad ekologisk rödlök

Balsammarinerade KRAV-märkta linser från Gotland, med kapris och rödlök

Sallad med picklad rabarber, rädisor och KRAV-märkt getost från Gullspira gård

Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala

Ekologisk solros- och tomatpesto

Cheesecake i glas på ekologisk citronfärskost, ekologisk kakcrunch och ekologiska bär

Johanna & Mat
Von Kraemers Allé 39
752 37 UPPSALA

Telefon catering
0709-349 578

Telefontid till cateringen kl.9-11 och 14-16 varje vardag

Telefon restaurang
018-701 12 00

Bokning av bord på lunchen
Boka här

E-post
info@johannaochmat.se

Minnesstunder
Mer info här