Kära kunder!

I Johanna & Mats bufféer ingår det alltid bröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland och alltid en passande dessert! Johanna & Mat lagar mat med mycket kärlek från grunden och använder sig till stor del av lokala (och mestadels ekologiska) råvaror! Detta betyder att antalet tillsatser och E-nummer är närmast obefintliga i vår mat. I Uppland kryllar det av fina gårdar som producerar fantastiska produkter!

Menyerna är komponerade utifrån årstid, vilket betyder att Du som kund alltid får de bästa råvarorna och gör ett bra miljöval.Vi tänker på miljön utifrån ett kretsloppstänk där vi komposterar, återvinner och tar till vara på svinnet. Självklart kan Du byta ut några rätter ur de olika bufféerna om det passar Dig bättre än att välja en hel årstidsmeny.

Alla priser inkluderar moms. 250 kr för leverans inom Uppsala plus 75 kr/mil tur och retur utanför Uppsala. Minst 10 personer per beställning.

Johanna och Mat gör också andra närproducerade rätter efter Dina önskemål. Ring 0709-349578 för mer information.

Vårbuffé 265 kr/person

Nu spirar det av vårens örter och härliga primörer! En sallad med varmrökt regnbåge och vinägrette på fyrissenap passar fint ihop med de syrliga och fräscha vininkokta morötterna. Danskt rågbröd från Sussies gårdsbageri toppas med en fantastisk ört- och citronfärskost.
Den som inte gillar pannacottan med vårliga rabarber och kolasås får skylla sig själv…

Varmrökt regnbåge från Fogdö lax, kapris, senapvinägrett på fyrissenap, ekologisk picklad rödlök och gröna blad

Gubbröra på miljömärkt matjessill och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med KRAV-märkt sesamknäcke från Solmarka gård

Rostad potatissallad på KRAV-märkt potatis från Tierp med ekologisk örtolja och vårprimörer

Vinkokta KRAV-märkta morötter med färsk timjan och persilja

Danskt rågbröd från Sussies gårdsbageri

Ekologisk citron- och örtfärskost

Pannacotta på KRAV-märkt grädde med rabarber och kolasås

Vegetarisk vår- och sommarbuffé 265 kr/person

Vem kan motstå bakad vitkål med brynt smör, färska örter och rostad spiskumminsås? En mättande buffé med många fina smaker, getosten från Gullspira gård passar så bra ihop med picklad rabarber och rädisor! Solros- och tomatpeston är den godaste peston vi ätit!

Bakad vitkål med brynt KRAV-märkt smör och färska örter

Potatiskaka på KRAV-märkt potatis från Tierp och KRAV-märkt ost

Rostad spiskumminsås på KRAV-märkt creme fraiche

Lakritsbakad ekologisk rödlök

Balsammarinerade KRAV-märkta linser från Gotland, med kapris och rödlök

Sallad med picklad rabarber, rädisor och KRAV-märkt getost från Gullspira gård

Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala

Ekologisk solros- och tomatpesto

Cheesecake i glas på ekologisk citronfärskost, ekologisk kakcrunch och ekologiska bär

Sommarbuffé 265 kr/person

Solmogna tomater i gazpachon möter sältan i våran potatissallad med dragondressing. Om man ska äta en potatis i sitt liv då ska man äta en KRAV-märkt från Upplandspotatis! Lite hetta från chiliinlagd zucchini blir gott tillsammans med den ekologiska kycklingen från Hagby gård. Fläder- och jordgubbsdröm med vit choklad toppade med kolacrunch och Ulvagubbar.

Gazpacho på KRAV-märkta lokalproducerade tomater

Ostpaj med färsk timjan och rödlök på KRAV-märkt extralagrad ost

Potatissallad med våran ekologisk dragondressing och KRAV-märkt potatis från Tierp

Ekologisk KRAV-märkt kyckling med rosépeppar- och citrondressing

Sommarinlagd ekologisk zucchini med färsk chili

Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala

KRAV-märkt smör med ätbara blommor

Fläder- och jordgubbsdröm med vit choklad toppade med kolacrunch och Ulvagubbar

Uppländsk mingelbuffé 185 kr/person

En härlig lokalproducerad buffé att äta stående! De rökta laxrullarna på lax från Grisslehamn och ekologisk färskost smälter i munnen. Kronan på verket är en chokladfudge som får en att vilja gå över på en chokladdiet i tre veckor framöver… Ca 2 snittar per person per snitt och servetter ingår!

Rökta laxrullar med regnbåge från Fogdö lax i Grisslehamn och ekologisk färskost

Matjesmousse med ingefärssyltad morot på KRAV-märkt creme fraiche och miljömärkt matjessill

Lammkorv från Andersson och Tillman med ekologisk körsbärstomat och färsk timjan

Kalkonpastejrundlar på kalkon från Hagby gård i Västerås och rödvinbärsgelé från Sylkrukan i Månkarbo

Focaccia med örtmarinerad vitlök på KRAV-märkt mjöl från Stora Hällsta i Sala

Chokladfudge på KRAV-smör toppade med färska ekologiska hallon

Asiatisk buffé 295 kr/person

En buffé med många härliga asiatiska smaker! Råvarorna är mestadels närproducerade och ekologiska, precis som vanligt.

Bbqmarinerad KRAV-märkt svensk kyckling 

Ekologisk mango- och avokadosallad med regnbåge från Fogdö lax

Glasnudelsallad med ekologiska grönsaker och limedressing

Ekologisk rödkålssallad med asiatiska smaker

Ekologisk chilimajonnäs

Soja med ekologiska sesamfrön

Hemgjord kimchi 

Ekologisk chili- och ingefärsinlagd rödlök

Inlagd ekologisk gurka med färsk mynta

Kokosdessert med KRAV-märkt grädde toppade med ekologiska bär 

Trendbuffén 265 kr/person

En buffé utan socker och gluten men med ekologiska och närproducerade råvaror förstås!

Kallrökt regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål

Fritatta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta med säsongens grönsaker

Ekologisk chipotlemajonnäs

Chilihet morotssoppa på KRAV-märkta morötter, ekologisk kokosmjölk och färsk ingefära

Hemgjort ekologiskt majsknäcke

Hommous på ekologiska kikärtor och KRAV-märkta rödbetor

Rostade ekologiska grönsaker med vinägrette på Fyrissenap toppade med ekologiska frön

Rawbollar på dadlar och ekologiska mandlar

Höstbuffé 265 kr/person

Balsammarinerad KRAV-märkt rostbiff från Uppland, med kapris och rödlök

Rotfruktsgratäng med ekologiska rotfrukter toppad med KRAV-märkt getost från Gullspira gård

Svamppaj på svamp från uppländska skogar

Picklade lokala grönsaker

Ekologisk höstsallad

Surdegsbröd från Sussies gårdsbageri

Rostat KRAV-märkt vitlökssmör med soltorkade tomater

Chockladtryffeltårta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med ekologisk vaniljyoghurtgrädde och färska ekologiska bär

Vegetarisk höst- och vinterbuffé 265 kr/person

En vegetarisk buffé med både gamla och nya smaker. Vad sägs om ekologisk tofu från Vallentuna? Går även att få vegan om så önskas.

KRAV-märkt matvetesallad från Sala med ekologisk tofu från Vallentuna, rostade ekologiska cashewnötter, bladspenat och granatäpple

Ugnsrostade ekologiska grönsaker efter säsong toppad med ekologisk citron, persilja och vitlök

Balsamstekta ekologiska haricots verts med ekologiska körsbärstomater och rödlök

Paj med ekologiska rödbetor och KRAV-märkt ost toppade med färsk spenat och rostade ekologiska frön

Vitlökssås på KRAV-märkt creme fraiche

Surdegsbröd på mjöl från Uppland

Ärtpesto på ekologiska saltrostade mandlar och KRAV-märkt ost

Vit chokladkräm på KRAV-märkt creme fraiche med havtornsmarmelad från Karby trädgård

Vinterbuffé 265 kr/person

En buffé med rustika vintersmaker! Den chilimarinerade fläskytterfilén passar perfekt till den krämiga potatis- och jordärtskocksgratängen. Tillsammans med frittatan, rödbetorna och svartvinbärsmoussen kan man vara säker på att gästerna blir mer än mätta och belåtna!

Lokalproducerad fläskytterfilé med chilimarinad

Potatis- och jordärtskocksgratäng på KRAV-märkt potatis från Tierp

Kokta ekologiska rödbetor med rostade frön och brynt KRAV-märkt smör

Grönkålsfritatta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta, ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri

Havtorn- och äppelchutney på havtorn från Gräsö

Knäckebröd från Sussies gårdsbageri

Vispat KRAV-märkt smör

Svartvinbärsmousse på svarta vinbär från Grisslehamn och KRAV-märkt grädde, serveras med en fudge toppad med flingsalt

Närproducerade minnesstundsmenyer

Meny 1 Pris 285 kr/person

Smörgåstårta med ost och skinka eller Smörgåstårta med kallrökt regnbåge och avokado eller Sillsmörgåstårta med matjessill

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Meny 2 Pris 365 kr/person

Närproducerad säsongsbuffé, t ex. vårbuffé

Varmrökt regnbåge från Fogdö lax, kapris, senapvinägrett på fyrissenap, ekologisk picklad rödlök och gröna blad

Gubbröra på miljömärkt matjessill och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med knäcke från Sussies gårdsbageri

Rostad potatissallad på KRAV-märkt potatis från Tierp med ekologisk örtolja och vårprimörer

Vinkokta KRAV-märkta morötter med färsk timjan och persilja

Matmuffins med lagrad KRAV-märkt ost och nässlor från Uppland toppade med ekologisk citron- och örtfärskost

Pannacotta på KRAV-märkt grädde med rabarber och kolasås toppad med flingsalt

Meny 3 Pris 285 kr/person

Soppmeny (ett alternativ väljes):

Köttsoppa med grönsaker
Krämig aubergine- och zucchinisoppa
Mustig tomatsoppa 

I soppmenyn ingår bröd, Bregott/färskoströra med soltorkade tomater

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Meny 4 Pris 285 kr/person

Salladsmeny (ett alternativ väljes):

Matvetesallad med kyckling och grönsaker efter säsong.
Pastasallad med ostkorv och grönsaker efter säsong.

Till båda salladerna ingår: Vitlökssås och bröd med Bregott/färskoströra med soltorkade tomater.

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär.

Meny 5 Pris 285 kr/person

Afternoon tea: Rågbröd på KRAV-märkt mjöl från Uppland med ekologisk ostkräm på lagrad ost från Skogsbackens gårdsmejeri och färsk gurka

Laxsandwich med pepparrotskräm och gravad regnbåge
från Fogdö lax

Scones på KRAV-märkt vetemjöl från Stora Hällsta

Hallonmarmelad på KRAV-märkta hallon

KRAV-märkt lagrad ost och KRAV-märkt smör

Fudge på KRAV-märkt smör toppad med flingsalt

Svartvinbärsmousse på KRAV-märkt grädde

Citronkaka på ekologiska citroner och KRAV-märkta ägg

Ekologisk cider, KRAV-märkt kaffe, ekologiskt te och KRAV-märkt mjölk

Meny 6 Pris 315 kr/person

Smörrebröd (går också att få som landgång)

3 olika smörrebröd på rågbröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland:
– Gravad regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål och KRAV-märkta ägg,
– Kalkonpastej från Hagby gård med currypickles och stekt svamp,
– Ostkräm från KRAV-märkt ost med polkabeta och picklade morötter

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

De närproducerade råvaror som Johanna & Mat använder: 

Skinka från Andersson & Tillman, ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri, regnbåge från Fogdö lax, kalkonpastej från Hagby gård, KRAV-märkt kaffe från Lindvalls, KRAV-märkta ägg från Uggelsta, rapsolja från Mälardalen, KRAV-märkt köttfärs från Uppland, KRAV-märkt matvete från Vattholma, ekologisk ostkorv från Holmsta gård i Fjärdhundra. De övriga ingredienserna är oftast KRAV-märkta eller ekologiska.

Minimum antal: 10 personer

Senast 5 dagar innan minnesstunden ska äga rum vill Johanna & Mat veta exakt antal personer och ev. specialkoster. Efter det datumet kan endast antalet justeras uppåt.

I samtliga minnesstundsmenyer ingår: frakt av mat och personal till minnesstundslokalen, mineralvatten/öl/läsk, kaffe/te, linnedukar, bordsbuketter med enhetliga vaser, mässingljusstakar, servetter, diskning, servering och städning av lokalen. Inga andra kostnader tillkommer.

Johanna & Mat
Von Kraemers Allé 39
752 37 UPPSALA

Telefon catering
0709-349 578

Telefontid till cateringen kl.9-11 och 14-16 varje vardag

Telefon restaurang
018-701 12 00

Vid bokning av bord på lunchen ring restaurangen på telefon
018-701 12 00

E-post
info@johannaochmat.se