Kära kunder!
I Johanna & Mats bufféer ingår det alltid bröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland och alltid en passande dessert! Johanna & Mat lagar mat med mycket kärlek från grunden och använder sig till stor del av lokala (och mestadels ekologiska) råvaror! Detta betyder att antalet tillsatser och E-nummer är närmast obefintliga i vår mat. I Uppland kryllar det av fina gårdar som producerar fantastiska produkter!
Menyerna är komponerade utifrån årstid, vilket betyder att Du som kund alltid får de bästa råvarorna och gör ett bra miljöval.Vi tänker på miljön utifrån ett kretsloppstänk där vi komposterar, återvinner och tar till vara på svinnet. Självklart kan Du byta ut några rätter ur de olika bufféerna om det passar Dig bättre än att välja en hel årstidsmeny.
Alla priser inkluderar moms. 250 kr för leverans inom Uppsala plus 75 kr/mil tur och retur utanför Uppsala. Minst 10 personer per beställning.
Vid specialkost tar vi ut en extra kostnad på 25kr/person
Johanna och Mat gör också andra närproducerade rätter efter Dina önskemål. Ring 0709-349578 för mer information.

Höst- och vinterbuffé 285 kr/person
En riktigt höstig meny med mustiga smaker som svamp, äpple, ingefära och brynt smör! Den möra uppländska flanksteken med grillsmak från sojan passar perfekt ihop med den syrliga salladen med fantastisk picklad pumpa från Rånäs
Sojamarinerad KRAV-märkt flankstek från Uppland
Smashed potatoes på KRAV-märkt potatis från Tierp med uppländsk svamp, brynt ekosmör och dill
Ostruta på KRAV-märkta ägg från uggelsta toppad med picklad rödlök och rostad grönkål
Grönsallad med picklad KRAV-märkt pumpa från Rånäs och havtornsvinägrette på havtorn från Karby trädgård
Äppel- och morotschutney på uppländska äpplen, kryddat med ingefära
Ekologisk rödbetshommous
Focaccia på KRAV-märkt mjöl från Sala
Äppelkaka med krispigt täcke, serveras med en ekologisk råvaniljkräm
Vegetarisk höst- och vinterbuffé 285 kr/person
En vegetarisk buffé med både gamla och nya smaker. Vad sägs om ekologisk tofu från Vallentuna? Går även att få vegan om så önskas.
KRAV-märkt matvetesallad från Sala med ekologisk tofu från Vallentuna, rostade ekologiska cashewnötter, bladspenat och granatäpple
Ugnsrostade ekologiska grönsaker efter säsong toppad med ekologisk citron, persilja och vitlök
Balsamstekta ekologiska haricots verts med ekologiska körsbärstomater och rödlök
Paj med ekologiska rödbetor och ost toppade med färsk spenat och rostade ekologiska frön
Vitlökssås på creme fraiche
Surdegsbröd på mjöl från Uppland
Ärtpesto på ekologiska saltrostade mandlar och ost
Vit chokladkräm på creme fraiche med havtornsmarmelad från Karby trädgård
Asiatisk buffé 315 kr/person
En buffé med många härliga asiatiska smaker! Råvarorna är mestadels närproducerade och ekologiska, precis som vanligt.
Bbqmarinerad KRAV-märkt svensk kyckling
Ekologisk mango- och avokadosallad med regnbåge från Fogdö lax
Glasnudelsallad med ekologiska grönsaker och limedressing
Ekologisk rödkålssallad med asiatiska smaker
Ekologisk chilimajonnäs
Soja med ekologiska sesamfrön
Hemgjord kimchi
Ekologisk chili- och ingefärsinlagd rödlök
Inlagd ekologisk gurka med färsk mynta
Kokosdessert med KRAV-märkt grädde toppade med ekologiska bär
Uppländsk mingelbuffé 205 kr/person
En härlig lokalproducerad buffé att äta stående! De rökta laxrullarna på lax från Grisslehamn och ekologisk färskost smälter i munnen. Kronan på verket är en chokladfudge som får en att vilja gå över på en chokladdiet i tre veckor framöver… Ca 2 snittar per person per snitt och servetter ingår!
Rökta laxrullar med regnbåge från Fogdö lax i Grisslehamn och ekologisk färskost
Matjesmousse med ingefärssyltad morot på creme fraiche och miljömärkt matjessill
Lammkorv från Andersson och Tillman med ekologisk körsbärstomat och färsk timjan
Kalkonpastejrundlar på kalkon från Hagby gård i Västerås och rödvinbärsgelé från Sylkrukan i Månkarbo
Focaccia med örtmarinerad vitlök på KRAV-märkt mjöl från Stora Hällsta i Sala
Chokladfudge på KRAV-smör toppade med färska ekologiska hallon
Trendbuffén 285 kr/person
En buffé utan socker och gluten men med ekologiska och närproducerade råvaror förstås!
Kallrökt regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål
Fritatta på KRAV-märkta ägg från Uggelsta med säsongens grönsaker
Ekologisk chipotlemajonnäs
Chilihet morotssoppa på KRAV-märkta morötter, ekologisk kokosmjölk och färsk ingefära
Hemgjort ekologiskt majsknäcke
Hommous på ekologiska kikärtor och KRAV-märkta rödbetor
Rostade ekologiska grönsaker med vinägrette på Fyrissenap toppade med ekologiska frön
Rawbollar på dadlar och ekologiska mandlar
Vårbuffé 285 kr/person
Nu spirar det av vårens örter och härliga primörer! En sallad med varmrökt regnbåge och vinägrette på fyrissenap passar fint ihop med de syrliga och fräscha vininkokta morötterna. Danskt rågbröd från Sussies gårdsbageri toppas med en fantastisk ört- och citronfärskost.
Den som inte gillar pannacottan med vårliga rabarber och kolasås får skylla sig själv…
Varmrökt regnbåge från Fogdö lax, kapris, senapvinägrett på fyrissenap, ekologisk picklad rödlök och gröna blad
Gubbröra på miljömärkt matjessill och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med KRAV-märkt sesamknäcke från Solmarka gård
Rostad potatissallad på KRAV-märkt potatis från Tierp med ekologisk örtolja och vårprimörer
Vinkokta KRAV-märkta morötter med färsk timjan och persilja
Danskt rågbröd från Sussies gårdsbageri
Ekologisk citron- och örtfärskost
Pannacotta på KRAV-märkt grädde med rabarber och kolasås
Vegetarisk vår- och sommarbuffé 285 kr/person
Vem kan motstå bakad vitkål med brynt smör, färska örter och rostad spiskumminsås? En mättande buffé med många fina smaker, getosten från Gullspira gård passar så bra ihop med picklad rabarber och rädisor! Solros- och tomatpeston är den godaste peston vi ätit!
Bakad vitkål med brynt KRAV-märkt smör och färska örter
Potatiskaka på KRAV-märkt potatis från Tierp och ost
Rostad spiskumminsås på creme fraiche
Lakritsbakad ekologisk rödlök
Balsammarinerade KRAV-märkta linser från Gotland, med kapris och rödlök
Sallad med picklad rabarber, rädisor och getost från Gullspira gård
Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala
Ekologisk solros- och tomatpesto
Cheesecake i glas på ekologisk citronfärskost, ekologisk kakcrunch och ekologiska bär
Sommarbuffé 285 kr/person
Solmogna tomater i gazpachon möter sältan i våran potatissallad med dragondressing. Om man ska äta en potatis i sitt liv då ska man äta en KRAV-märkt från Upplandspotatis! Lite hetta från chiliinlagd zucchini blir gott tillsammans med den ekologiska kycklingen från Hagby gård. Fläder- och jordgubbsdröm med vit choklad toppade med kolacrunch och Ulvagubbar.
Gazpacho på KRAV-märkta lokalproducerade tomater
Ostpaj med färsk timjan och rödlök på svensk extralagrad ost
Potatissallad med våran ekologisk dragondressing och KRAV-märkt potatis från Tierp
Svensk KRAV-märkt kyckling med rosépeppar- och citrondressing
Sommarinlagd ekologisk zucchini med färsk chili
Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala
KRAV-märkt smör med ätbara blommor
Fläder- och jordgubbsdröm med vit choklad toppade med kolacrunch och Ulvagubbar
Närproducerade minnesstundsmenyer
Meny 1 Pris 305 kr/person
Smörgåstårta med ost och skinka eller Smörgåstårta med kallrökt regnbåge och avokado eller Sillsmörgåstårta med matjessill
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär
Meny 2 Pris 385 kr/person
Närproducerad säsongsbuffé, t ex. vårbuffé
Varmrökt regnbåge från Fogdö lax, kapris, senapvinägrett på fyrissenap, ekologisk picklad rödlök och gröna blad
Gubbröra på miljömärkt matjessill och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med knäcke från Sussies gårdsbageri
Rostad potatissallad på KRAV-märkt potatis från Tierp med ekologisk örtolja och vårprimörer
Vinkokta KRAV-märkta morötter med färsk timjan och persilja
Matmuffins med lagrad ost och nässlor från Uppland toppade med ekologisk citron- och örtfärskost
Pannacotta på KRAV-märkt grädde med rabarber och kolasås toppad med flingsalt
Meny 3 Pris 305 kr/person
Soppmeny (ett alternativ väljes):
Köttsoppa med grönsaker
Krämig aubergine- och zucchinisoppa
Mustig tomatsoppa
I soppmenyn ingår bröd, Bregott/färskoströra med soltorkade tomater
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär
Meny 4 Pris 305 kr/person
Salladsmeny (ett alternativ väljes):
Matvetesallad med kyckling och grönsaker efter säsong.
Pastasallad med ostkorv och grönsaker efter säsong.
Till båda salladerna ingår: Vitlökssås och bröd med Bregott/färskoströra med soltorkade tomater.
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär.
Meny 5 Pris 305 kr/person
Afternoon tea: Rågbröd på KRAV-märkt mjöl från Uppland med ekologisk ostkräm på lagrad ost från Skogsbackens gårdsmejeri och färsk gurka
Laxsandwich med pepparrotskräm och gravad regnbåge
från Fogdö lax
Scones på KRAV-märkt vetemjöl från Stora Hällsta
Hallonmarmelad på KRAV-märkta hallon
Lagrad ost och KRAV-märkt smör
Fudge på KRAV-märkt smör toppad med flingsalt
Svartvinbärsmousse på KRAV-märkt grädde
Citronkaka på ekologiska citroner och KRAV-märkta ägg
Ekologisk cider, KRAV-märkt kaffe, ekologiskt te och KRAV-märkt mjölk
Meny 6 Pris 335 kr/person
Smörrebröd (går också att få som landgång)
3 olika smörrebröd på rågbröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland:
– Gravad regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål och KRAV-märkta ägg,
– Kalkonpastej från Hagby gård med currypickles och stekt svamp,
– Ostkräm från ost med polkabeta och picklade morötter
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär
De närproducerade råvaror som Johanna & Mat använder:
Skinka från Andersson & Tillman, regnbåge från Fogdö lax, kalkonpastej från Hagby gård, KRAV-märkt kaffe från Lindvalls, KRAV-märkta ägg från Uggelsta, KRAV-märkt köttfärs från Uppland, KRAV-märkt matvete från Sala. De övriga ingredienserna är oftast KRAV-märkta eller ekologiska.
Minimum antal: 10 personer
Senast 5 dagar innan minnesstunden ska äga rum vill Johanna & Mat veta exakt antal personer och ev. specialkoster. Efter det datumet kan endast antalet justeras uppåt.
Utkörning
Vi tar en utkörningsavgift på 250kr i grundavgift och 75kr/mil tur och retur Uppsala vid minnesstunder utanför Uppsala.
I samtliga minnesstundsmenyer ingår: frakt av mat och personal till minnesstundslokalen, mineralvatten/öl/läsk, kaffe/te, linnedukar, bordsbuketter med enhetliga vaser, mässingljusstakar, servetter, diskning, servering och städning av lokalen. Inga andra kostnader tillkommer.
Johanna & Mat
Von Kraemers Allé 39
752 37 UPPSALA
Telefon catering
0709-349 578
Telefontid till cateringen kl.9-11 och 14-16 varje vardag
Telefon restaurang
018-701 12 00
Vid bokning av bord på lunchen ring restaurangen på telefon
018-701 12 00
E-post
info@johannaochmat.se