Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Johanna Mellberg

Det är nog ingen slump det här med mat… Jag har växt upp på en mindre gård där vi hade kor och grisar för husbehov. Pappas egenfiskade gädda med trattkantareller och egenodlad gurka va favoriten! När jag var liten och kompisarna vill leka “burken” satt jag uppe i ett körsbärsträd och ibland lurade jag ut dem i skogen bara för att få plocka svamp! Jag kommer från en matfanatisk släkt som först frågar vad man åt till middag och sen hur man mår… Att börja jobba på välrenommerade Collins Ostbod i Norrtälje kändes därför helt rätt. Jag har även arbetat som kallskänka på Blidö Wärdshus och som både cateringkock och lunchkock i England (nej de äter inte bara fish and chips utan fokus var på vegetarisk mat i internationella staden Brighton). 

Jag är utbildad Hem- och konsumentkunskapslärare på Uppsala universitet. Under många år har jag arbetat som matlagningslärare på Medborgarskolan. Jag har även undervisat ett flertal år på gymnasiesärskolans Hotell- och restaurangprogram och som Hem- och konsumentkunskaplärare inom grundskolan. Ett flertal år har jag jobbat som receptutvecklare för olika matkasseföretag.

Vårt team

I vårt team har vi en HK-lärare som doktorerat i livsmedelshygien, , en konditor, två sommelierer, en kostekonom, kockar och flera personer som har mångårig erfarenhet inom restaurang- och cateringbranschen. 

Artiklar i pressen

Artiklar i pressen

Mona möter Johanna Mellberg

“Hon driver Uppsalas enda KRAV-certifierade restaurang. Intresset för matlagning och närproducerade ingredienser har sin början i en barnbok om äpplen.

Johanna är utbildad Hem- och kunsumentkunskapslärare och jobbade länge inom skolan. Vi pratar om att det är skolans minsta ämne trots att vi i dag i samhället lägger stort fokus på vad vi äter och hur vi tillagar det.

Hon ger också tips på en bra smakkomibation och berättar om en av sina paradrätter.”

Sveriges Radio P4 16 januari 2019
Mona möter Johanna Mellberg via SR

UNT den 22/3-15

UNT den 7/6-13

UNT den 11/5-12

UNT den 20/9-12

UNT den 22/3-11

Johanna & Mat
Von Kraemers Allé 39
752 37 UPPSALA

Telefon catering
0709-349 578

Telefontid till cateringen kl.9-11 och 14-16 varje vardag

Telefon restaurang
018-701 12 00

Vid bokning av bord på lunchen ring restaurangen på telefon
018-701 12 00

E-post
info@johannaochmat.se